Ученици от 3-12 клас от школите на Училищна Телерик Академия в

...
Ученици от 3-12 клас от школите на Училищна Телерик Академия в
Коментари Харесай

Над 100 проекта ще бъдат представени на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“

Ученици от 3-12 клас от школите на Училищна Телерик Академия в цялата страна ще показват осъществените си хрумвания в изобретателни планове

 
-->
Училищна Телерик Академия - най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 3-ти до 12-ти клас, ще организира фестивал за края на образователната година тази събота (29 април), в Иновационен Форум “Джон Атанасов ” на София Тех Парк. Близо 200 деца и младежи ще показват плановете, които са основали по време на безплатните образования по програмиране и цифрови науки. По време на събитието посетителите ще имат опция да прегледат забавни компютърни игри, уеб уеб сайтове и цифрови планове, създадени от възпитаниците на Училищна Телерик Академия. Учениците ще имат опция да основат нови другарства, да се забавляват и да срещнат известни персони. Регистрацията за събитието е през.

„ Вълнуваме се, че тази година имаме опция да проведем за първи път фестивал, в който да се включат възпитаници от цялата страна. Надяваме се това да сложи основите на една прелестна традиция. „ Фестивал по цифрови технологии и програмиране “ има за цел да възнагради напъните на всички цифрови основатели от школите на Училищна Телерик Академия и да въодушеви още възпитаници да развият цифровите си умения “, разяснява Петър Шарков, изпълнителен шеф на Училищна Телерик Академия.

Специални посетители на фестивала ще са надарената изпълнителка Керана, влогърът и режисьор Крис Захариев, медик-иноваторът доктор Ваньо Везиров и Евгени Косев от Kelvin Health. Те ще споделят своите хрумвания и опит в региона на технологиите, здравето и творчеството с всички участници на събитието.

Посетителите ще имат опция да се срещнат и с още невероятни персони, които ще се причислят към нас на 29 април в иновационния конгрес " Джон Атанасов ".

Входът е свободен, само че е нужна предварителна регистрация през уеб страницата на Училищна Телерик Академия. Ще има доста награди и изненади, предоставени от сътрудниците на събитието.

Фестивалът се осъществя с поддръжката нa София Тех Парк, Фондация “Америка за България ”, Lidl Bulgaria, Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ), както и в партньорство с A Data Pro, Anthill, Bosch Engineering Center Sofia, Evedo, euShipment, Climb Academy, LimeChain, Nemetschek, Neterra, Progress, SiteGround, Software AG, Strypes,  StorPool, Tick42, Trading 212, Walltopia Climbing Center, HP Inc. Bulgaria, Schwarz IT.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР